MEDIJSKO I KOMUNIKACIJSKO PLANIRANJE

Uspješno postavljanje medijske i komunikacijske strategije je temelj na kome se temelji svaka učinkovita kampanja. Ascanius Media svojim znanjem, iskustvom i alatima pruža ideje i integrirana rješenja koja jačaju brend i kreiraju iskustva relevantna za potrošače.

ISTRAŽIVANJE I ANALIZA

Živimo u vremenu “big data” koje pred nas stavlja izazov da shvaćamo promjene i istražujemo nove mogućnosti kontaktiranja potrošača.

INSIGHTS

Glavni zadatak Insight-a je razumijevanje ključnih uticaja, analiza podataka i sinteza svih rezultata u zaključak koji otkriva novi trend i činjenice.

MEDIA BUYING

Savremeni marketing, a u skladu sa njim i oglašavanje, susreću se sa pritiskom da se racionaliziraju budžeti i osigura što veći povrat investicija.

DIGITAL PLANING

Medija planiranje je vještina odabira pravih platformi za oglašavanje klijentovih proizvoda ili usluga. Digitalni planeri imaju težak zadatak odrediti kada, gdje i koliko često je potrebno prikazati oglas klijenta.

SOCIAL MEDIA & CONTENT MARKETING

Naši stručnjaci u domenu sadržaja i oglašavanja na društvenim medijima pažljivo biraju najbolje kanale kroz koje plasiraju oglase tako da dopru do prave ciljne skupine u pravom trenutku i ostvare postavljene ciljeve i maksimalne efekte kampanje. Pri planiranju, postavci i optimizaciji kampanja koristimo najbolje softverske alate i najnovije trendove.

KREATIVA I PRODUKCIJA

Vođeni potrebama partnera da svoje poslove završe na jednom mjestu sa nepohodnom dozom kreativnog i originalnog, a sa sigurnošću, preciznošću i odgovornošću koji rad u medijskoj agenciji podrazumijeva, stvorili smo kreativno odjeljenje.

ASCANIUS MEDIA

Ascanius Media Sarajevo, osnovana je 2003. godine, kao agencija koja pruža čitav spektar usluga u svijetu komunikacija i za vrlo kratak period smo postali jedna od vodećih agencija na BH tržištu.
Od naših početaka posao smo gradili oko kvalitete i raznovrsnosti usluga koje pružamo svojim
klijentima.
Danas, 16 godina poslije, s ponosom možemo tvrditi da smo se držali svojih postulata,
svakodnevno ih primjenjujući i prilagođavajući savremenom trenutku.
Svojim lokalnim i internacionalnim partnerima nudimo znanje, iskustvo i alate koji su potrebni za kreiranje uspešnih kampanja. Pored uspješnog i kreativnog tima talentovanih ljudi, jedina smo agencija u regionu koja posjeduje In house razvijen software za planiranje i zakup medija, te praćenje kampanja i post buy analize.
Biti najuspješnija grupa agencija za tržišno komuniciranje u regiji, biti prvi izbor svih naših partnera – to je naša vizija.