Korporativna filantropija

  • 53 DM students

  • 41 families

  • Disaster relief

Program „Vraćamo zajednici“ počeo je 2004. godine sa ciljem da neophodnu pomoć usmerimo ka najugroženijim kategorijama stanovništva. Kroz program je od tada prošlo na desetine porodica sa ugroženim egzistencijalnim pitanjima, kao i neprofitnih organizacija i udruženja u čijem su delokrugu rada marginalizovane grupe stanovništva.

Budući šampioni

Program korporativne filantropije „Budući šampioni“ iniciran je 2008. godine u nameri da pomogne mladim i talentovanim sportistima na početku njihovih karijera. Ponosni smo što smo još tada prepoznali njihove talente. Danas su neki od njih, poput Ivane Španović, Tatjane Jelače, Asmira Kolašinca, Milorada Čavića, Ivana Lendjera, sestara Moldovan i Mihaila Dudaša, nosioci najprestižnijih sportskih odličja.

Dečja emisija kao vodič za vrednosti

Još jedan naš CSR projekat jeste dečja emisija “Ekipa”, emitovana na RTS-u, koja je nastala u želji da se deci omogući više vaspitno-obrazovnog programa i televizijskog sadržaja koji je primeren njihovom uzrastu. Ideja za emisiju potekla je od medijskog sistema Direct Media koji je i finansirao projekat sa ciljem da unapredi kvalitet dečjeg programa na televizijama i decu usmeri ka pravim vrednostima u društvu. Emisiju je za RTS proizvela produkcijska kuća PG “Mreža”, uz stručnu podršku UNICEF-a Srbija.

DM Smart Lab

DM Smart Lab je deo strateškog koncepta saradnje sa studentima Direct Media sistema, sa ciljem da doprinese razvoju mladih komunikacijskih talenata i prati razvoj najboljih, sa mogućnošću njihove stručne prakse, a onda i potencijalnog zaposlenja u Direct Media sistemu. Održana su već dva DM Smart lab programa edukacije studenata – prvi na Fakultetu organizacionih nauka, a drugi na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Volonterizam

Volontiranje smatramo najiskrenijim vidom doprinosa zajednici. Sve naše kancelarije dale su svoj doprinos tokom 2016. godine. Direct Media Sarajevo posetila je Dom za decu bez roditeljskog staranja, kao i Zavod Pazarić koji zbrinjava osobe sa poteškoćama u razvoju. Kolege iz Direct Media komunikacije iz Hrvatske sadile su začinsko bilje sa mališanima u vrtiću “Varaždin”, Direct Media Podgorica donirala je sadnice za pošumljavanje Gorice, dok su kolege iz Direct Media Skoplje bile uz učenike sa smetnjama u razvoju na tradicionalnom Novogodišnjem bazaru. Direct Media Srbija organizovala je volontiranje zaposlenih u “Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine” u Zvečanskoj na četiri lokacije u Beogradu i u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici.

Doživi Teslu

Saradnjom kompanija Direct Media i Digital Mind napravljen je iskorak u korišćenju tehnologije u edukativne svrhe i kreirana je prva virtuelna muzejska postavka ove vrste u svetu. U godini proslave 15 godina uspešnog poslovanja kompanije i 160 godina od rođenja naučnika, Direct Media je donirala izložbu Muzeju Nikole Tesle, prepoznavši ideju Vitomira Jevremovića, da se uz pomoć savremene tehnologije oživi najveći naučnik svih vremena.

Prva muzejska izložba u virtuelnoj realnosti posvećena Nikoli Tesli dostupna je i na mobilnoj aplikaciji, na srpskom i engleskom jeziku, kao i putem vebsajta www.doziviteslu.com i www.nikolateslaexperience.com.

Pro bono podrška

Koristimo svoje veštine i znanja za opšte dobro. Na taj način nastojimo da pomognemo organizacijama i udruženjima da podignu svest javnosti o važnim društvenim problemima. Ističemo volonterski angažman naših zaposlenih u mnogobrojnim projektima, vreme i energiju utrošene na pružanje pro bono servisa.

Medju mnogobrojnim kampanjama koje smo na taj način podržali, izdvajamo samo neke od onih koje su ostvarile svoje ciljeve, inspirisale na akciju i osvojile prestižne nagrade:

CSR programi

Ključni CSR program u  2015. godini je edukacija mladih o pravim vrednostima u društvu. Zato smo postali strateški partner Fondaciji Novak Đoković na izdavanju časopisa za mlade Original koji  je okrenut studentima i budućim liderima ove zemlje. Kvalitetni sadržaji u medijima su važni za razvoj mladih ljudi, njihovih talenata i interesovanja i veliko nam je zadovoljstvo što smo, kao pokrovitelji časopisa, postali deo tima koji  ideju promovisanja pravih vrednosti sprovodi u delo.