Dečija emisija kao vodič za vrednosti

9
December 2015

Direct MediaNa prvom programu RTS-a sa zimskim raspustom počinje emitovanje dečije emisije “Ekipa”, koja je nastala u želji da se deci omogući više vaspitno-obrazovnog programa i televizijskog sadržaja koji je primeren njihovom uzrastu. Tim povodom održana je premijera emisije za decu i roditelje u Osnovnoj školi “Kralj Petar I” u Beogradu.
Ideja za emisiju potekla je od medijskog sistema Direct Media koji je i finansirao projekat sa ciljem da unapredi kvalitet dečijeg programa na televizijama i decu usmeri ka pravim vrednostima u društvu. Emisiju je za RTS proizvela produkcijska kuća PG “Mreža”, uz stručnu podršku UNICEF-a Srbija.
“Dečijom emisijom želimo mlađim gledaocima da ponudimo alternativu za druge televizijske sadržaje koji nisu namenjeni njihovom uzrastu. Ovo je društveno odgovoran projekat čija je namera i da motiviše celu medijsku industriju da na pravi način iskoristi veliki uticaj koji ima na decu”, izjavila je Milica Marković, menadžerka za korporativne komunikacije u sistemu Direct Media.
Emisija “Ekipa” će moći da se gleda i na Youtube kanalu i Facebook stranici Facebok/EkipaSerija, dok će sve informacije o temama koje emisija pokreće biti dostupne na javnom četu Vibera www.viber.com/ekipa.