MEDIJSKO I KOMUNIKACIJSKO PLANIRANJE

Uspješno postavljanje medijske i komunikacijske strategije je temelj na kome se temelji svaka učinkovita kampanja. Ascanius Media svojim znanjem, iskustvom i alatima pruža ideje i integrirana rješenja koja jačaju brend i kreiraju iskustva relevantna za potrošače.

ISTRAŽIVANJE I ANALIZA

Živimo u vremenu “big data” koje pred nas stavlja izazov da shvaćamo promjene i istražujemo nove mogućnosti kontaktiranja potrošača.

INSIGHTS

Glavni zadatak Insight-a je razumijevanje ključnih uticaja, analiza podataka i sinteza svih rezultata u zaključak koji otkriva novi trend i činjenice.

MEDIA BUYING

Savremeni marketing, a u skladu sa njim i oglašavanje, susreću se sa pritiskom da se racionaliziraju budžeti i osigura što veći povrat investicija.

DIGITAL PLANING

Medija planiranje je vještina odabira pravih platformi za oglašavanje klijentovih proizvoda ili usluga. Digitalni planeri imaju težak zadatak odrediti kada, gdje i koliko često je potrebno prikazati oglas klijenta.

SOCIAL MEDIA & CONTENT MARKETING

Naši stručnjaci u domenu sadržaja i oglašavanja na društvenim medijima pažljivo biraju najbolje kanale kroz koje plasiraju oglase tako da dopru do prave ciljne skupine u pravom trenutku i ostvare postavljene ciljeve i maksimalne efekte kampanje. Pri planiranju, postavci i optimizaciji kampanja koristimo najbolje softverske alate i najnovije trendove.

KREATIVA I PRODUKCIJA

Vođeni potrebama partnera da svoje poslove završe na jednom mjestu sa nepohodnom dozom kreativnog i originalnog, a sa sigurnošću, preciznošću i odgovornošću koji rad u medijskoj agenciji podrazumijeva, stvorili smo kreativno odjeljenje.

ASCANIUS MEDIA BOSNA I HERCEGOVINA

Ascanius Media je komunikacijska agencija koja pruža čitav spektar usluga, od media planiranja i zakupa medija, preko istraživanja i razumijevanja potrošača, zatim, razvoja i egzekucije kreativnog koncepta, do komunikacijskih strategija i consulting-a.

Specijalizirani smo za pružanje usluga koje unapređuju komunikacijski i medijski biznis naših internacionalnih i lokalnih klijenata i koje čine da njihov proizvod i usluga budu sve uspješniji u svijetu današnjice. Uz podršku naše regionalne i partnerske mreže nudimo tailor-made i inovativna rješenja za potrebe komunikacijskih strategija.

Ascanius Media Sarajevo posjeduje znanje, iskustvo i alate koji su potrebni za kreiranje uspješnih kampanja. Pored uspješnog i kreativnog tima talentovanih ljudi, jedina smo agencija u regionu koja posjeduje in house razvijen software za planiranje i zakup medija, te praćenje kampanja i post buy analize.