Korporativna filantropija

  • 53 DM students

  • 41 families

  • Disaster relief

Program „Vraćamo zajednici“ počeo je 2004. godine sa ciljem da neophodnu pomoć usmjerimo ka najugroženijim kategorijama stanovništva. Kroz program je od tada prošlo na desetke obitelji sa ugroženim egzistencijalnim pitanjima, kao i neprofitnih organizacija i udruga u čijem su djelokrugu rada marginalizirane skupine stanovništva.

Budući šampioni

Program korporativne filantropije „Budući šampioni“ iniciran je 2008. godine u namjeri da pomogne mladim i talentiranim sportašima na početku njihovih karijera. Ponosni smo što smo još tada prepoznali njihove talente. Danas su neki od njih, poput Ivane Španović, Tatjane Jelače, Asmira Kolašinca, Milorada Čavića, Ivana Lendjera, sestara Moldovan i Mihaila Dudaša, nositelji najprestižnijih sportskih odličja.

Pro bono podrška

Koristimo svoje vještine i znanja za opće dobro. Na taj način nastojimo pomoći organizacijama i udrugama da podignu svijest javnosti o važnim društvenim problemima. Ističemo volonterski angažman naših zaposlenika u mnogobrojnim projektima, vrijeme i energiju utrošene na pružanje pro bono usluga.

Medju mnogobrojnim kampanjama koje smo na taj način podržali, izdvajamo samo neke od onih koje su ostvarile svoje ciljeve, inspirirale na akciju i osvojile prestižne nagrade:

Volonterizam

Volontiranje smatramo najiskrenijim vidom doprinosa zajednici.

Kroz  program volonterizma u Sigurnoj kući za žene i djecu žrtve nasilja u 2015. godini je prošlo ukupno 40 žena iz Direct Medije. Svake subote tjekom četiri mjeseca, naše zaposlenice su provodile vrijeme sa ženama u Sigurnoj kući sa ciljem njihove socijalizacije i osnaživanja. Ponosni smo na činjenicu da je 31 zaposlenik u Direct Mediji redoviti davatelj krvi.

CSR programi

Ključni CSR program u  2015. godini je edukacija mladih o pravim vrijednostima u društvu. Zato smo postali strateški partner Fondaciji Novak Đoković na izdavanju časopisa za mlade Original koji  je okrenut studentima i budućim liderima ove zemlje. Kvalitetni sadržaji u medijima su važni za razvoj mladih ljudi, njihovih talenata i interesa i veliko nam je zadovoljstvo što smo, kao pokrovitelji časopisa, postali dio tima koji  ideju promicanja pravih vrijednosti provodi u djelo.